JUMP TO CONTENT

Open and close mobile menu

back
EN

Insights Förberedelser och avresa

23 May 2019

bild av Nils och Arlanda

Ingress:

I början av april flög Nils Björkman från Arlanda till Dubai för en mellanlandning innan resans slutstation, Bangalore, en stad med 11 miljoner invånare, känd för sina trädgårdsanläggningar och som ett mäktigt centrum i den indiska IT industrin.
Vid Atkins kontor i Bangalore kommer Nils att under 3 månader arbeta tillsammans med de indiska kontaktledningsprojektörerna.
I den här bloggen kommer ni kunna följa Nils indiska vardags- och arbetsliv, 7000 km bort - från hjärtat i den indiska IT-industrin.

Är nu på Arlanda flygplats och väntar vid gaten. Nu väntar ett äventyr till Indien, Bangalore och GDC för tre månader. Möjligheten att åka till GDC dök upp i höstas genom Atkins Graduate Programme, ett karriärutvecklingsprogram för ganska nyexaminerade anställda, som administreras från Atkins i England. Jag blev helt enkelt tillfrågad om jag var intresserad att jobba i Indien och kunde lämna in min ansökan. Ett tag efter ansökan blev det en intervju på Skype.

bild av ett flygplan som lyfter

Någon gång i november 2018 blev det klart att jag hade blivit utvald till att få åka till GDC i Bangalore, en möjlighet som jag är mycket glad över, eftersom jag frågat många gånger vid utvecklingssamtal vad Atkins har för möjligheter till internationell karriär och särskilt betonat mitt intresse för att jobba i Indien.

Indien är delvis bekant för mig, eftersom jag gjorde examensarbetet på universitetet i Bangalore år 2013. Indien har många sidor, och även den som kanske bara har varit på en veckas semester i Goa kan ha sett saker som jag inte har sett.
Att vara vid gaten är den första stunden på länge att pusta ut, för det har minsann varit intensivt den senaste veckan, både på jobbet och privat. Jag har haft långa ”Göra-listor” med massor av saker som ska hinna fixas innan avresan, och i fredags kväll var jag kvar sent på kontoret för att hinna slutföra de ritningar som jag lovat få färdiga.

Privat har jag haft mycket att fixa med uthyrningen av min lägenhet. Det var många år sedan jag hyrde ut den senast, så man har ”bott in sig” och kanske blivit lite hemmablind. Genom ett intyg från min chef från Atkins var det möjligt att hyra ut i andra hand. Anledningen att jag vill hyra ut är kanske inte främst det ekonomiska, även om de tusenlappar som strömmar in blir ett välkommet tillskott när jag ska byta köksgolv i mitt nya fritidshus på landet, så minns jag från tidigare uthyrningar, att det är underbart att komma hem till ett rent och välstädat hem utan allt krims-krams som är så lätt att samla på sig genom åren. Man får en anledning att torka ur alla skåp och lådor och göra sig av med en del saker, så att komma tillbaka blir en chans att ”börja på ett nytt vitt blad”, ungefär som när man har flyttat.
Jag ska snart träffa några andra graduates från England som ska till samma ställe som jag. Vi möts upp vid mellanlandningen i Dubai och åker sedan gemensamt till Bangalore och det boende som Atkins India har fixat åt oss.
Nu är det dags att stiga ombord.

Hej så länge!

Nils Björkman

Läs nästa kapitel här.